• EL TEIDE

  Met zijn 3718 meter is de TEIDE de allerhoogste berg van Spanje.

 • HET ADEMBENEMD NATUURPARK "EL TEIDE"

  Het natuurpark behoord ook tot het Werelderfgoed van de UNESCO.

 • DE BAAI EN HET STRAND VAN EL MEDANO

  De ideale plaats om te windsurfen en te kitesurfen

 • HET UITGESTREKTE ZANDSTRAND VAN LOS CRISTIANOS

  Het was een van de eerste populaire zandstranden in het Zuiden van Tenerife

 • Wereldbefaamde golfterreinen

  voor professionele golfers uit heel de wereld

 • DE MOONSCAPE

  In het spectaculair National Park Las Cañadas del Teide

 • PLAYA DE LAS TERESITAS

  Eén van de mooiste stranden van Tenerife vlak in de buurt van de hoofdstad Santa Cruz

 • DE DOLFIJNEN

  Je ziet ze jaarrond in de wateren van het Zuiden

 • GARACHICO

  Eén van de allermooiste dorpjes van Tenerife!

Algemene info
Van de kust tot in het hoge gebergte is Tenerife een universum van duidelijke tegenstellingen waar je alles zal vinden om je vakantie te vullen met onvergetelijke momenten: verborgen baaitjes met zwart zand, uitgestrekte gouden stranden, diepe ravijnen, reusachtige klippen, exotische bossen, vulkanische oorden die lijken op een maanlandschap met bizarre rotsformaties, valleien vol bananenplantages?
Het eiland Tenerife, het grootste van het archipel, heeft ongelofelijke landschappen en een wereld vol indrukken voor jou in petto; open je ogen voor de verrassende natuur en voor alle voordelen van een toeristische bestemming die al je dromen binnen handbereik brengt zodat je volop van je vrije tijd kan genieten: klimmen, zweefvliegen, speleologie, paardrijden, wandelen, fietsen, vissen op open zee, duiken, surfen, windsurfen en veel meer. Je kan aan uitstappen en unieke activiteiten deelnemen zoals nachtroutes door monumentensteden of het observeren van de sterrenhemel samen met een professionele gids op één van de mooiste plekken ter wereld: het Nationaal Park van de Teide, dat gekroond wordt door de majestueuze vulkaan waaraan het zijn naam onleent en die met zijn 3.718 meter het hoogste punt van Spanje is. Voor de astronomen behoort de Teide tot de top 10 van de wereld om de kosmos te ondekken.
Tenerife, het eiland van de eeuwige lente, heeft heerlijke golfterreinen en de modernste sporthavens, en is ook de ideale plek om je te laten verwennen in de gezondheids- en schoonheidscentra, waar je je kan overgeven aan de gezondste en ontspannendste behandelingen.
Geniet van de buitengewone hotels en appartementen of van de landelijke verblijven met familiale sfeer waar je je helemaal zal thuisvoelen.
Het eiland heeft ook op gastronomisch en cultureel vlak veel te onthullen, met die magische combinatie van traditie en moderniteit; dwaal door historische wijken zoals die van La Laguna, dat door de UNESCO tot Werelderfgoed werd verklaard en bezoek spectaculaire gebouwen zoals het Auditorium van Tenerife, dat door de architect en ingenieur Santiago Calatrava werd gebouwd en een rijk gevuld programma van muziek en dans uit alle uithoeken van de wereld aanbiedt.
Wereldburgerlijke steden en toeristische verblijven van eerste kwaliteit zijn het puntje op de "I" van een ongeëvenaard aanbod van verscheidenheid en kwaliteit, dat erop voorzien is om jezelf het welverdiende uitstapje te schenken.
 
Tenerife... een idyllische vakantiebestemming voor veeleisende vakantiegangers!
Nuttige informatie
Geografische gegevens :

De Canarische Eilanden bestaat uit zeven belangrijke eilanden en zes kleine eilanden. De eilandengroep is gelegen ten wensten van Marocco en de Sahara. Hun maximale hoogte is 3718 meter (de Teide op het eiland Tenerife).

Politieke gegevens :

De Canarische Eilanden zijn een van de Spaanse autonome regio's, volledig geïntegreerd binnen de Europese Unie als een van haar ultraperifere regio's. Daarom zijn de EU-immigratie- en douanewetten van toepassing met bepaalde klemtonen. De Canarische Eilanden hebben hun eigen economische en fiscale Regime, met bepaalde voordelen voor bedrijven die gevestigd zijn in de regio. Ze hebben een autonome regering en een parlement met grote schaal wetgevende bevoegdheden. Op bestuurlijk niveau zijn er 7 Eiland Cabildos verdeeld in 88 gemeenten.

Geografisch gegevens :

De totale oppervlakte van de Canarische Eilanden omvat 7.446 vierkante kilometer, met 1114 kilometer kust en 257 kilometer aan stranden. El Hierro, het kleinste eiland, heeft een oppervlakte van ongeveer 269 km2, terwijl Tenerife een oppervlakte heeft van 2034 km2. Gran Canaria heeft een oppervlakte van 1560 km2, La Palma 708 km2 en La Gomera 369 km2. Fuerteventura heeft een oppervlakte van 1.660 km2, en Lanzarote 846 km2.

Gemiddelde temperatuur : 

De gemiddeld temperatuur overdag bedraagt 26 graden in de zomer en 22 graden in de winter.  De Canarische Eilanden beschikken over een van de beste en  gezondste klimaten in de wereld!

Valuta :

De EURO is de wettelijke munteenheid op de Canarische eilanden, zoals in de rest van Spanje.

Taal :

Offcieel : Spaans
Veel gebruikt : Engels en Frans

Waarom investeren in een tweede verblijf in Tenerife?
 • Investeren in Tenerife biedt een veilige opbrengst op uw geïnvesteerd kapitaal. Zoals vóór de financiële crisis in 2008 stijgen de vastgoedprijzen nu jaarlijks gemiddeld met twee cijfers (10 tot 15%). Niettegenstaande de financiële crisis zijn de prijzen van het luxe vastgoed op Tenerife nooit gedaald (dit in tegenstelling met het vasteland van Spanje) en stijgen de vastgoedprijzen nu opnieuw snel omdat de vraag hoger is dan het aanbod, dit in tegenstelling met het vasteland waar het aanbod véél hoger is dan de vraag. Dit is ook te wijten aan het feit dat Tenerife jaarrond een véél beter klimaat heeft dan het vasteland en het fiscaal regime ook véél beter is.
 • De vraag naar vakantieverblijven uit de Eurolanden stijgt constant maar het aanbod vermindert omdat de beschikbare bouwgronden steeds schaarser worden
 • De hypotheekrente is vrij laag en de banken verstrekken graag een hypothecaire lening voor de aankoop van een vastgoed
 • De verhuurmogelijkheden zijn optimaal ingevolge de grote en stijgende vraag en garanderen u bijgevolg een maximale huuropbrengst
 • Tenerife is het eiland van de 'eeuwige lente'. Bijna 360 dagen per jaar kan u zalig  genieten van een stralende zon en de gezonde zeelucht en de berglucht van de Teide! 
 • Het klimaat is er het hele jaar rond zeer aangenaam en de regen is er zeer zeldzaaam. Tenerife beschikt bovendien over het béste en gezondste klimaat in de wereld! De wintertemperatuur is gemiddeld 22 graden en de zomertemperatuur gemiddeld 26 graden.
 • Tenerife is het eiland van "Fiesta & Siesta" met een overheerlijke keuken en schitterende locale wijnen
 • Op ecologisch vlak is Tenerife een voortrekker in Europa dankzij de vele energie die gewonnen wordt uit wind en zon
 • Tenerife is ook het grootste en meest diverse eiland van de Canarische Eilanden met talrijke natuurparken met als hoogtepunt "El Teide" dat tot het Werelderfgoed behoort
 • Tenerife behoort tot de Europese Unie met alle voordelen vandien (o.a. zelfde munt, goede bescherming van de consument, goede medische voorzieningen, goede regelgeving enz...)
 • Het fiscaal klimaat is bijzonder gunstig omdat Tenerife een heel speciaal bevoorrecht statuut heeft in Spanje en de Europese Unie
 • De kosten bij aankoop van een vastgoed zijn veel lager dan in België en ook lager dan het Spaanse vasteland
 • Het levensonderhoud is er véél goedkoper (o.a. geen verwarmingskosten, veel goedkopere benzine, slechts 7% btw enz...)
 • De bereikbaarheid is optimaal en en de vluchtduur is kort (circa 4 uur). Dagelijkse vluchten uit Brussel, Oostende, Luik en Charleroi. De vluchten zijn bovendien zeer goedkoop geworden ingevolge de concurrentie van de low cost carrier Ryanair!
Scroll
to Top